Publikum er kresne. De vil svært gjerne gå og se på filmer som nesten er garantert å underholde. Dette innebærer at man velger filmer hvor kjente regissører har regien og ikke minst hvor sterke og kjente skuespillere står bak. Dette betyr at det er mange regissører og skuespillere som ikke får muligheten til å vise seg frem fordi publikum velger dem bort. Det er her man kan gjøre mye.

Offentlig støtte

I mange land, inkludert i Norge, så får filmer og serier støtte fra det offentlige. Dette er en støtte som er laget for å sikre at landets egne regissører og skuespillere får muligheten til å produsere toppkvalitets produkter. Det er nemlig såpass dyrt å produsere en film at noen må investere og hvis ikke private aktører stiller opp så må offentlige stille opp. I disse filmene så bruker man gjerne nasjonale skuespillere og språket er det språket man snakker i det lande. Dette er en viktig grunn til at man får offentlig støtte, for å fremme eget språk og egen kultur. Ulempen er at det er vanskelig å tjene penger på slike filmer. Publikum er begrenset fordi språket ofte er en barriere for å få solgt filmen til andre land. Selv med teksting så er det vanskelig å få tjent inn pengene. Det koster penger å få tekstet filmen og publikum i utlandet kvier seg ofte for å gå og se utenlandske filmer. Så ofte klarer man så vidt å gå i pluss.

Publikum

Det er ikke alltid enkelt å finne tid og penger til å skulle dra på kino. For noen kan dette være svært vanskelig, mens andre kan ha råd til å dra på kino flere ganger i uken. Så det er forståelig at publikum vil velge de filmene som er garantert underholdende. Å velge en film fra en uavhengig regissør og gjerne en på et annet språk enn norsk eller engelsk er ikke alltid like enkelt. Men skal man få se flere spennende filmer i fremtiden og få flere spennende tv-serier så må man også ta litt sjanser. De som har muligheten bør de prøve å støtte de uavhengige filmene gjennom å dra på kino når det er mulig og selvsagt bruke sosiale medier for å fremme slike filmer og tv-serier.

Crowdfunding, m.m.

Det er ikke enkelt for privatpersoner å støtte uavhengig filmproduksjon, serieproduksjon eller annet. De aller fleste har ikke mange tusen kroner stående på konto som kan brukes på uavhengige filmer og tv-serier. Heldigvis så har også flere nettside utviklere og banker sett at dette åpner for mange muligheter. Så man har opprettet egne tjenester og nettsider hvor privatpersoner kan velge å investere småsummer i forskjellige prosjekter, inkludert film og tv-serier. Det er ikke mange kronene for hver enkelt, men til sammen så kan dette bli en sum man kan bruke for å produsere en film eller en serie.